WhatsApp Evulons Call me....Evulon's

Pomeranian en Pomchi's

De geschiedenis van de Pomeranian:

Rasbeschrijving van de Pomeranian:
De Pomeranian is levendig en leergierig en ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren als ze een langzame en een goede introductie hebben gehad. Ze zijn prachtige metgezellen voor gezinnen met oudere kinderen en voor oudere mensen.

Karakter:
De Pomeranian is een compact, actief ras. Ze zijn intelligent, zeer trouw aan hun familie, liefdevol, staan te popelen om te behagen, zijn zachtaardig en aanhankelijk. Ze vertonen ook nieuwsgierigheid.

Temperament:
De Pomeranian is zelfverzekerd. Vanwege het kleine gestalte van de Pomeranian worden ze niet aanbevolen bij kleine kinderen aangezien ze nogal temperamentvol kunnen zijn. Het zijn uitstekende waakhonden en zullen blaffen als ze wat horen of zien.

Verzorging:
Naast vachtverzorging is het belangrijk om te tanden goed te verzorgen. Ze zijn gevoelig voor verlies van tanden, dus regelmatig schoonmaken is een must. Droogvoer wordt aanbevolen.

Vacht:
De lange dubbele vacht van de Pomeranian moet eenmaal per week geborsteld worden. Teveel borstelen kan de vacht beschadigen.

Trainen en opvoeden:
De Pomeranian luistert het beste naar vaste commando's en ze leren snel. Ze zijn makkelijk te trainen in gehoorzaamheid. Hun geblaf moet van jongs af aan aangepakt worden anders zullen ze dit onophoudelijk doen.

Activiteit en bewegen:
De Pomeranian vereist korte wandelingen en speelt graag met de familie of met andere huisdieren. Met geduld en tijd kun je ze trucs leren. Zij kunnen zich gaan vervelen als ze niet genoeg te doen krijgen. Ze zijn uitstekend geschikt voor een appartement en woningen met kleine tuinen.

Back to top

Rasbeschrijving van de Pomchi:

Rasbeschrijving van de Pomchi:
De Pomchi is ontstaan door de kruising van twee rassen namelijk de Pomeranian en de Chihuahua. Ze worden aangeduid als een "designer hond". Door de Pomchi Club of AmericaI werd in 1998 een 'ras'-standaard opgesteld.

Karakter:
De Pomchi heeft een lieve en intelligente uitdrukking, is klein van gestalte, ietwat gedrongen en gespierd. Ze zijn goed uitgebalanceerd en elegant.

Verzorging:
De Pomchi moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen gedaan worden als dit nodig is.De vacht van de Pomchi verschillend zijn. Soms een enkele vacht, soms met een ondervacht.

Trainen en opvoeden:
Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Pomchi zal niet reageren op ruwe of hardhandige opvoeding- of correctiemethoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen:
De Pomchi is zeer geschikt voor een appartement. Ze zijn in huis zeer actief en moeten een verscheidenheid aan speelgoed hebben om mee te kunnen spelen. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelingen. Een speciale halsband wordt aanbevolen om wordt aanbevolen om trachea collaps te voorkomen.

Back to top